Maak eenvoudig een planning voor leerlingen met het online programma VolgPlan. Geen geknoei meer met ingewikkelde Excel of Word-documenten. Scheelt tijd en verhoogt de kwaliteit.De docent houdt de regie en het kind kan aan de slag en voelt zich eigenaar. Ideaal voor o.a. persoonlijke ontwikkelingsplannen.

Waarom VolgPlan?

VolgPlan is bedacht door docenten en ontwikkelt door Le Capuchon. In de praktijk zien we dat het maken van een planning voor leerlingen veel werk is. Elke docent heeft zo zijn eigen Excelsheets of Word-documenten. Dat moet handiger kunnen. Le Capuchon heeft daarom VolgPlan ontwikkeld. Een online tool waarin docenten eenvoudig planningen kunnen maken en beheren.

Wat kan VolgPlan?

In de basis is VolgPlan een online programma waarmee de leerkracht een planning kan maken voor een leerling.  Zowel de leerkracht als leerling kan inloggen in een persoonlijke online omgeving waar ze de planning zien. Een overzicht van de taken die leerlingen kunnen afvinken en leerkracht inzicht geeft in welke leerling de taken heeft gemaakt. VolgPlan biedt ook de mogelijkheid om een zorgplanning bij te houden. Een planning waarin alle extra begeleiding aan leerling(en) vermeld kan worden. Hierop kun je analyseren volgens het Handelingsgericht Werken. Alles op één plek. VolgPlan geeft de ruimte om toetsen te analyseren en waar nodig vervolgacties op te nemen in je week-/zorgplanning. In de praktijk biedt VolgPlan nog meer mogelijkheden dan alleen het beheer van de planning.

“Clarinde Boersma, leerkracht groep 6/7/8 van obs ’t Jok, Terschelling: “Eigenaar worden van je eigen leerproces, dat is de visie van obs ’t Jok, hoe fijn is het dan dat dit proces door de kinderen zelf digitaal kan worden bijgehouden en dat dit proces, door ons als leerkrachten, kan worden gevolgd en bijgestuurd?”.

Aan de slag?

De kosten voor VolgPlan bedragen €4,95 per leerling per schooljaar. Daarnaast bieden wij goede support voor en door mensen uit het werkveld. Daardoor is het eenvoudig te implementeren. Benieuwd naar het systeem? Wij komen graag langs voor meer informatie en het geven van een gratis demo. Eventueel ook digitaal. Neem vrijblijvend contact  met ons op.

Online omgeving leerlingen:

Online omgeving leerlingen:
Online omgeving leraren: